Bookmarking Social - Explicare & Utilizare
Pagina 1 din 1 • Impartiti •
Bookmarking Social - Explicare & Utilizare
Bookmarking Social - Explicare & Utilizare |
Bookmarking Social [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine] Explicare & Utilizare Deseori ati dat peste asemenea butoane pe unele site-uri pe care ati navigat de mai multe dimensiuni, si cred ca in minte va venit intrebarea: "La ce sunt necesare aceste butoane?". In acest tutorial va voi explica cat se poate de citet la ce sunt si la ce se utilizeaza ! Aceste butoane se numesc butoane de bookmarking social (in traducere semne de carte). Sunt peste un bilion de site-uri pe internet, si nu intotdeauna poti retine adresele pe care le utilizezi cel mai des sau de care ai nevoie, ca sa nu mai zicem de link-urile din site-uri. Pentru asta exista site-uri de bookmarking social, voi folosi ca exemplu contul meu de pe site-ul delicious.com pe care nu il am de mult timp insa e destul de usor de folosit. Vom dori sa salvam spre exemplu un link spre un tutorial, cautam butonul specific site-ului social la care sunt inscris (pentru mine Delicious.com [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine]) si dam click pe el. Pot fi gasite deobicei in coltul paginii sau al unui cuprins, este si posibil sa fie afisate butoanele prin intermediul unor linkuri sau imagini cu linkuri denumite: Subscribe, Share sau Imparte, Bookmarking etc. [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine] (vedeti toata imaginea: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] Va trebui sa fiti conectat cu un cont pe site-ul social ales de voi altfel va va cere conectare sau inregistrare. Dupa ce ati accesat site-ul social, s-ar putea sa va apara niste campuri pe care va trebui sa le completati (nu toate obligatoriu deobicei) inainte de a salva link catre tutorial, eu va voi arata cum va arata pe delicious: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine] (vedeti toata imaginea: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Aveti si posibilitatea de a face salvarea voastra privata, prin bifarea casutei "Mark as Private". Site-urile de bookmarking social sunt eficiente pentru a va organiza site-urile sau link-urile voastre, mai ales prin intermediul listei de etichete (tags) in caz de aveti foarte multe salvari in contul vostru si printr-un simplu click pe cuvantul cheie care descrie cautarea voastra din lista de etichete, vor fi afisate site-urile ce corespund cuvantului cheie ales de voi iar restul vor fi date la o parte. Totusi pana acum v-am explicat doar partea cu Bookmarking si nu v-am explicat inca de ce i se spune Bookmarking Social ? Daca salvarile voastre sunt publice ele pot fi folosite de catre alte persoane si la randul vostru puteti si voi folosi salvarile facute publice de catre alte persoane, de aceea i se spune Bookmarking Social. Cuvantul Bookmarking (sau Semne de carte) vi s-ar parea familiar cu ceea ce gasiti in meniului browser-ului Mozilla Firefox, este adevarat indeplineste aceeasi functie, dar ce este in dezavantaj este ca acele salvari nu sunt organizate (cu etichete/tags) si sunt legate doar de PC-ul vostru. Cele de pe site-urile sociale va stau la dispozitie oricand. Atentie ! Unele site-uri sociale nu va vor salva site-urile sau link-urile dorite, in schimb le vor face doar public catre alti utilizatori de pe site-urile sociale respective (exemplu: Twitter.com [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine]). Detii un site, blog sau forum si doresti sa ca continutul sau sa poata fi salvat ca Semn de carte ? Obtine gratuit butoane de bookmarking social pe: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] sau [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] Cu cat mai multe salvari sunt create care duc catre site-ul, blogul sau forumul vostru, cu atat mai multe rezultate din motoarele de cautare pe internet ! Tutorial creat 100% de catre sLg
Tutorial realizat de echipa AccessGratuit.com [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine] |
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum

Sex
Numarul mesajelor
Credite
Varsta
» Primii pasi in HTML si WWW: Uneltele necesare crearii si testarii unui document HTML
» Cum sa creezi o carte de vizita folosind M.O. Publisher?
» Prezentare Ruddpack!
» Cerere Parteneriat EvoGame.ro
» Substituire expeditor pe Internet
» Handball-ul
» Ce antivirus folositi
» Cum te intelegi cu cel mai bun prieten al tau ?
» Muzica preferata