AccessGratuit
Bine ati venit! Very Happy

Daca ati ajuns la aceasta pagina inseamna ca nu sunteti INREGISTRAT sau CONECTAT pe forumul AccessGratuit. Puteti face asta utilizand butoanele din meniu destinare acestor actiuni!
AccessGratuit.com
www.accessgratuit.com
cheers

E dificil sa fii adolescent ?!

Pagina 1 din 2 1, 2  Urmatorul

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

E dificil sa fii adolescent ?!

Mesaj Scris de Kegan la data de Sam Feb 06, 2010 5:09 am

Citeam aseară un articol în presa româneascp şi am ramas impresionat de modul de gândire al adolescenţilor de astăzi. Pentru unii dintre ei, "3st1 c00l daca skr11 asa" şi eşti considerat inapt pentru a face parte din grupul lor dacă "scrii aşa". Care să fie cauza? Îmi permiteţi să vă răspund tot eu?

Ei bine, vina cea mai mare, în proporţie de 80% o are Messengerul. Datorită listei interminabile de prieteni şi discuţii cu aceştia când sunt online, cei mai mulţi au decis să apeleze la prescurtări de genul: "k" în loc de "ca", "tz" în loc de "ţ", "sh" în loc de "ş" etc. Asta ca să nu mai vorbim de celebrele şi indispensabilele formule de genul: "vb ma1n3 k akum nush dak ma1 am t1mp. DND.".

Sincer, cred că se va apela la un nou vocabular în parlamentul ţării noastre în următorii 20-30 de ani. Dintre cei ce vor ajunge acolo, puţini vor mai fi (daca vor mai fi) care să scrie corect româneşte şi nu "1n st1l d3 kokalar", părerea mea. Vai, vai, vai de noi...

Cu siguranţă am deranjat şi o parte dintre membrii acestui forum, însă, îmi asum "riscul" de a-i pierde. Decât să avem câteva zeci de membrii analfabeţi, mai bine câţiva şi învăţati. Razz

Am dreptate? Question

_____________________________________AccessGratuit__________________________________

Kegan
Membru AccessGratuit

<b>Sex</b> Sex: masculin
<b>Numarul mesajelor</b> Numarul mesajelor: 905
<b>Credite</b> Credite: 100417
<b>Varsta</b> Varsta: 61

Sus In jos

Re: E dificil sa fii adolescent ?!

Mesaj Scris de darkspectre la data de Sam Feb 06, 2010 5:23 am

Exista marturii din partea multora ca eu nu intru pe messenger decat din an in pasti,dar mai scriu cateodata cu astfel de prescurtari.
Totusi scisul "1n st1l d3 kokalar" e cam exagerat(cel mult cu un sh, bn si as a mai departe cand am si alte treburi-totusi nu imi place si nu scriu cu k).
Am si primit chiar observatii de la colegii ca scriu cam corect,deci e grav.

Oricum din cauza ca nu am antrenament mai pocesc unele cuvinte pe messenger din cauza ca nu sunt atent la tastatura si scriu si repede...

Sintentizat:Nu esti cocalar daca scrii cu limbaj messengerian.

Ultima editare efectuata de catre darkspectre in Sam Feb 06, 2010 5:35 am, editata de 1 ori

darkspectre
Membru AccessGratuit

<b>Numarul mesajelor</b> Numarul mesajelor: 22
<b>Credite</b> Credite: 87329
<b>Varsta</b> Varsta: 102

Sus In jos

Mesaj Scris de loaded la data de Sam Feb 06, 2010 5:31 am

ai foarte mare dreptate Kegan
in curand o sa ajungem sa vorbim doar ,, limba messengerului " mai bine cred este sa vorbesti corect decat pe ' limbajul messengerului'.
Am vazut ca si pe forumul al lui Motanel ( si nu vreau sa fac reclama ) nu se foloseste limbaj de messenger ... părerea este foarte bine .. sper sa nu mai vorbim 'acel limbaj'

loaded
Membru AccessGratuit

<b>Numarul mesajelor</b> Numarul mesajelor: 14
<b>Credite</b> Credite: 83727
<b>Varsta</b> Varsta: 16

http://www.atomic-links.info

Sus In jos

Mesaj Scris de ragazzo la data de Sam Feb 06, 2010 5:34 am

eu recunosc ca mai puneam si eu cu sh , tz si k....dar de un timp am inceput sa nu mai pun aceste "prescurtari" ...ca daca ar fi sa analizam....nu sunt prescurari....ci , vorba ta : in rand cu lumea Wink)
Esti cocalar , parerea mea sa folosesti exagerat acestea , sau cu 1 sau cu 3 , "1m1 plac3 s scriu asha " ..asta fiind exemplu.....mi se pare o prostie....

Cand pui "k" se mai accepta dar cand pui din cuvant in cuvant...acolo intervine cocalarimea Wink) ....sincer , nu stiu dar.....sper sa nu fie cum zici u si sa ajungem la vremea cand o sa se vrea schimbare limbii romane Smile)
Lasa ca noi,forumurile de pe forumgratuit....sanctionam tineretu care vorbeste asa si ii invatam noi cum sa vorbeasca frumos Very Happy pacat ca nu intra toti pe forum....ca nu au timp , messenger toata ziua si o dau in vrajeala....daca ii pui fata in fata , nu au o treaba.... :-j
stateam si ma uitam zilele astea in cartier la mine ce pustiu e...si cand ma gandesc ca la vremea lor , eu eram afara cu baietii jucam ascunsa , pac pac cu tuburile , fotbal .....in ziua de azi nu mai vezi.... mess si hi5 le este de ajuns...sau ca sa joace fotbal..au fifa :-j
Lumea asta se duce la vale....si noi nu prea putem face nimic ....doar sa facem o campanie anti - mess si hi5 Smile)

toate cele bune !

ragazzo
Membru AccessGratuit

<b>Numarul mesajelor</b> Numarul mesajelor: 97
<b>Credite</b> Credite: 87576
<b>Varsta</b> Varsta: 23

http://www.dance4life.forumz.ro

Sus In jos

Mesaj Scris de WhitePoint la data de Sam Feb 06, 2010 9:04 am

ai mare dreptate Kegan

ar fi trebuit inlocuit la messenger in loc de scris si vorbit (prin call phone) doar prin vorbit Smile

asa nu mai fac "greseli de ortografie" cand vorbesc (sau poate da...)

WhitePoint
Membru AccessGratuit

<b>Numarul mesajelor</b> Numarul mesajelor: 90
<b>Credite</b> Credite: 89781
<b>Varsta</b> Varsta: 16

http://www.our-time.biz

Sus In jos

Mesaj Scris de Kegan la data de Dum Feb 07, 2010 4:17 am

WaveKiD a scris:asa nu mai fac "greseli de ortografie" cand vorbesc (sau poate da...)

Nu ai cum sa faci greseli de ortografie cand vorbesti. Ortografia se refera la modul in care scrii, daca respecti acele cratime, daca stii cand se scrie "sau" si nu "s-au" etc. Wink

_____________________________________AccessGratuit__________________________________

Kegan
Membru AccessGratuit

Sus In jos

Mesaj Scris de »Stefan la data de Mier Feb 17, 2010 1:40 am

Da , dar dacă acel copil te stresează mai spui si D.n.D rapid sau sa vorbesti 'sh' 'u' 'bn' 'q' etc.

»Stefan
Membru AccessGratuit

<b>Credite</b> Credite: 83836
<b>Varsta</b> Varsta: 19

Sus In jos

Mesaj Scris de TRAFALETE2k la data de Vin Feb 19, 2010 6:16 am

In mare parte ai dreptate dar, cuvintele "sh" in loc de "s" mi se par normale nu stiu de ce...

TRAFALETE2k
Membru AccessGratuit

<b>Numarul mesajelor</b> Numarul mesajelor: 24
<b>Credite</b> Credite: 86854
<b>Varsta</b> Varsta: 17

Sus In jos

Mesaj Scris de Kegan la data de Vin Feb 19, 2010 6:41 am

TRAFALETE2k a scris:In mare parte ai dreptate dar, cuvintele "sh" in loc de "s" mi se par normale nu stiu de ce...

Ti se par normale pentru ca le folosesti des. Ai grija sa nu scrii asa si la examene pentru ca profesorii nu le considera deloc normale.

Kegan
Membru AccessGratuit

Sus In jos

Mesaj Scris de TRAFALETE2k la data de Vin Feb 19, 2010 6:54 pm

Nu-s genu ala sa scriu cu "sh" in loc de "s" defapt nu prea scriu asemenea cuvnite ... dar mi se par destul de aceptabile de exemplu "shi" mi sa pare un cuvant normal, poate pentru ca, cred ca litera "s" mi se pare ca se aude "sh" Smile

TRAFALETE2k
Membru AccessGratuit

<b>Numarul mesajelor</b> Numarul mesajelor: 24
<b>Credite</b> Credite: 86854
<b>Varsta</b> Varsta: 17

Sus In jos

Mesaj Scris de NiKe la data de Vin Feb 19, 2010 9:12 pm

Si daca se aude asta insemna ca devi un cocal** sunt aia care scriu cu "shi" "lolz" "dah" si "nuh" si asa mai departe

NiKe
Membru AccessGratuit

<b>Numarul mesajelor</b> Numarul mesajelor: 64
<b>Credite</b> Credite: 85182
<b>Varsta</b> Varsta: 15

http://romaniadesign.forumz.ro

Sus In jos

Mesaj Scris de Kegan la data de Vin Feb 19, 2010 11:52 pm

NiKe a scris:Si daca se aude asta insemna ca devi un cocal** sunt aia care scriu cu "shi" "lolz" "dah" si "nuh" si asa mai departe

Atat timp cat aveti posibiliteta de a folosi diacriticile din computer, nu aveti nicio scuza. Wink Personal, tot cocalar e pentru mine si unul care scrie "sh" in loc de "ş". Razz

Nu are cum sa ti se para normal atat timp cat in DEX nu exista aceste forme! Sau ma rog, dupa cum ziceam, unii dintre acestia poate vor propune modificarea DEX-ului cand vor ajunge mari.

Kegan
Membru AccessGratuit

Sus In jos

Mesaj Scris de »Stefan la data de Sam Feb 20, 2010 6:49 am

Da , mai nou este pe un site cum sa scrii si cu diactice adica

ş , â , ă .

Dar google nu indexează diacriticile.

»Stefan
Membru AccessGratuit

<b>Credite</b> Credite: 83836
<b>Varsta</b> Varsta: 19

Sus In jos

Mesaj Scris de Kegan la data de Sam Feb 20, 2010 6:50 am

Le indexeaza. Wink Poate ai vrut sa spui ca se gasesc mai greu de catre straini sau cei ce cauta si nu folosesc diacritice. Wink

Kegan
Membru AccessGratuit

Sus In jos

Mesaj Scris de »Stefan la data de Sam Feb 20, 2010 6:52 am

Da si asta da multi sau invatat sa scrie asa fara diacritice

»Stefan
Membru AccessGratuit